Kriton Artos

ΝΤAΚΟΣ ΜΕ AΛΕΙΜΜΑ ΤΟΜAΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤO ΑΒΓO

Ντάκος με άλειμμα τομάτας και τηγανητό αβγό

Υλικά για 4 άτομα

4 Κριθαρένια Παξιμάδια Π.Γ.Ε
4 φρέσκα αβγά
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των αβγών
4 κ.σ. πελτέ τομάτας
4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ραντίζετε τα παξιμάδια με λίγο νερό. Τα περιχύνετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο το κάθε ένα. Ανακατεύετε τον πελτέ με λίγο αλάτι και ρίγανη. Αλείφετε τα παξιμάδια με το μίγμα του πελτέ. Τηγανίζετε τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι. Βάζετε από 1 αβγό πάνω σε κάθε παξιμάδι. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε κάθε παξιμάδι με μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα.

Άλλες συνταγές

Κατάλληλο για χορτοφάγους - ολικής αλέσεως - με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - όλα φυσικά
Ευρωπαϊκή Ένωση - EΠAνΕΚ - ΕΣΠΑ
Ευρωπαϊκή Ένωση - EΠAνΕΚ - ΕΣΠΑ
Ψηφιακό Άλμα - EΠAνΕΚ - ΕΣΠΑ