Υλικά για 6 άτομα
600 γρ. χοιρινή πανσέτα κομμένη σε κύβους
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κρασοπότηρο ρακί
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. ξύδι
6 τεμ. παξιμαδάκια με γραβιέρα και φέτα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τηγανίζετε τις πατάτες σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν καλά. Σ’ ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τις μπουκιές από την πανσέτα. Μόλις ροδίσουν καλά τις σβήνετε με τη ρακί. Αλατίζετε και ρίχνετε μέσα τη πάπρικα. Πασπαλίζετε με το πιπέρι. Ρίχνετε το ξύδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατεύετε τα κομματάκια της πανσέτας με τις πατάτες τηγανητές και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Σκορπίζετε από πάνω τα παξιμαδάκια με γραβιέρα και φέτα.